Regnprinsessan

Ängstuva älskar verkligen att gå till lekparken. Vi har bara ca hundra meter till den stora, fina lekparken som finns i vårat område. Därför brukar vi inte ta med oss vagnen om vi bara ska dit, utan Tuvaluva får knata själv och bli buren lite då och då. I början fattade hon nog inte vad målet med promenaden var, utan brukade stanna lite här och var och pilla med än det ena än det andra, så man fick bära henne för att komma framåt. Numera tror jag hon har fattat vart vägen leder och att man kommer dit snabbare om man inte stannar upp hela tiden, så nu brukar det gå ganska snabbt att komma fram, även om hon ändå brukar fastna för en och annan hägring längs vägen. Hon är duktig och vet att man måste hålla mamma eller pappa i handen på vissa ställen, som när man ska ner för en trottoarkant eller så, så då stannar hon och håller upp handen mot en av oss. Igår skulle hon och jag dock gå till affären och när då vägen vek av och gick åt ett annt håll än dit parken låg blev hon både ledsen och arg och försökte smita upp till höger varje gång hon såg sig ha en chans. Lite besvärligt att hon bara ska vilja gå dit varje gång man ska ut och bli ledsen om vi ska någon annanstans, men samtidigt så fantastiskt roligt att bli varse hennes medvetenhet, egenvilja och envishet. Än så länge är hon tack och lov ganska lätt att få på andra tankar, även om hon kan bli riktigt sur om hon inte får sin vilja igenom till en början.
     Häromdagen tog hon och jag oss ner till babyaffären och köpte de mest bedårande, gula, små gummistövlarna till henne, samt en gul regnkappa. Kappan var, trots den minsta storleken, ett par nummer för stor så man får vika upp ärmarna. Tyvärr gjorde jag den upptäckten, som jag visserligen hade anat innan efter att ha betraktat andra barn i skyfallstider, att det inte verkar ha några regnbyxor i det här landet. Man har bara en lång kappa och stövlar, verkar inte det vara idiotiskt för ett land som har regnperioder? För Ängstuva som älskar att vara i parken och för oss som inte tycker att hon ska behöva vara inne eller i vagnen jämt bara för att det regnar, kommer detta naturligtvis innebära vissa problem. Därför har vi lite planer om att önska oss ett par små regnbyxor från Sverige till hennes födelsedag. Någon som kan tänka sig skicka det? Vi betalar ju givetvis vad det kostar.
     Trots våran kameras dåliga skick var jag naturligtvis tvungen att fota henne i utstyrseln. Vi har för övrigt lämnat in kameran på lagning nu. Det var dock inte säkert att vi skulle få ut det på garantin eftersom den var så repig  på sidan (diverse bitmärken) och det kan man ju förstå i så fall. Men vi hoppas att det åtminstone inte åtgärdar problemet utan att berätta för oss om det inte går på garantin för i så fall vill vi gärna ha tillbaks den i det skick den är och göra ett eget litet ingrepp istället. Får vi inte ut den på garantin skulle det nämligen kosta nästan lika mycket som vi köpte den för och det är det ju inte värt, då köper vi hellre en ny.

Regnprinsessa i köket.

Från köket påväg till hallen.

Slutligen sittandes i hallen, i väntan på att mamma ska bli klar så man kan få komma ut någon gång.
    Dessutom har hon den fina mössan hon fick av påskharen på sig. Tyvärr syns den inte så mycket, men lite kan man iallafall ana.

Kommentarer
Postat av: Mormor Annica

Ett paket är på väg till er. Jag tror du kan skriva en ny sida och tala om att regnbyxorna är på väg...Tråkigt att behöva tala om innehållet, men du kanske inte behöver så många regnbyxor till Tuven...

2009-04-30 @ 07:51:27
Postat av: Moster Mi

Härligt med lite ny läsning! Och fint med alla dessa bilder i förra inlägget (och detta med för all del) :) Men som sagt,jag bekräftar att regnbyxor är på väg, men ni behöver ju inte berätta det för Tuva ;) Ha det bra! Kramar

2009-04-30 @ 21:12:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0