Ny uppgift

Igår vart Rasmus sugen på KFC-mat till middag och eftersom man har den lyxen här att en middag hemma och en middag ute inte skilljer sig så mycket i pris, så bestämmde vi oss att åka ner på stan och äta där. Visst blir det ju skillnad i pris om man lägger på busspengarna ner och upp igen och det faktum att KFC har ganska höga priser förhållandevis, men endå, vi tyckte det var läge att fira lite eftersom Rasmus kontokort äntligen har kommit fram. Hans svenska kontokort gick nämligen ut i november och även om han beställde ett nytt innan vi åkte till Japan blev det något strul och mitt i allt kaos innan vi skulle åka glömmde vi bort att kolla upp det igen. Därför har Rasmus suttit i ett par, relativt långa, skypesamtal till Sverige och Nordea för att lösa det där, och det tog tid, men nu har det iallafall äntligen kommit.
     Hursomhelst, vi tyckte egentligen att vi var lite pinsamma som tog oss ner bara för det, så vi bestämmde oss för att gå till den där stora barnaffären och köpa lite kläder åt Tuven också. Jag är nog expert på att låta min lilla flicka använda sina kläder in i det sista tills det verkligen inte går att tränga på henne längre, men igår tog jag mitt dåliga samvete på allvar och sorterade bort en hel del urväxta plagg, så nu återstår alltså endel hål i hennes garderob att fylla. Vi ville också ha en overall till henne. Tyvärr fanns det inga riktigt bra overaller så vi fick ta en riktigt tjej-tjej-tjejig varriant. Jag gillar tjejigt, men denna gör mig nästan lite generad. Ska lägga upp någon bild senare när hon har den på sig.
      Idag hängde det en konstig skylt med massa tecken samt en nyckel på våran ytterdörr. Efter lite arbete lyckades Rasmus lista ut att det handlade om något slags allmänt städarbete som det nu blivit våran tur att ansvara för. Här behandlar man nämligen soporna lite annorluna än vi gör hemma. Här kommer sopbilen och hämtar hushållsavfall tidigt på måndags- och torsdagsmornarna (andra sorters sopor, andra dagar, men vi är lite dåliga på sortering), fram tills dessa dagar får man förvara soporna i lägenheten. Det gäller alltså att inte äta räkor på måndagskvällen. Vårat städuppdrag, som Rasmus förstod det, var att efter att sopbilen varit här nu på måndag skulle vi sopa upp på avlastningsplatsen. Detta har förstås främst med stanken att göra kan man anta, men i de här fallet gäller det också att inte locka hit de enorma korpar som finns här samt vildsvinen från bergen. I början kunde vi knappt tro att det var sant, att det skulle komma ner vildsvin från bergen och promenera fritt i vårat välbebodda område. Men Rasmus har nu ett flertal gånger träffat på dessa "vildar", oftast på universitetsområdet faktiskt. De är tydligen inte lika stora som hemma i Sverige iallafall.
       Annars har vi mest varit inne och städat och tittat på House idag. Vi går nog ut på en promenad ikväll. Jag har slagit in och piffat upp en kartong åt Tuven att ha sina leksaker i också. Förut hade hon dem alltid på fönsterbrädan, men det går inte längre för det blir för mycket kondens på fönstren den här årstiden och så rinner det ner en massa smutsvatten på sakerna.

Tuva och hennes nya låda
     Nu ligger emellertid mina två älsklingar och sover. Ängstuva för att hon alltid brukar göra det vid den här tiden (eller egentligen tidigare, men det blev lite sent idag) och Rasmus för att han tog den tidiga morgonen, har varit i skolan och dessutom har ont i huvudet idag. Synd att han inte blir riktigt frisk någon gång den stackarn. Han har dock gjort det misstaget att han lämnat mig ensam med en öppnad påse chokladkakor, måtte han aldrig, aldrig någonsin lära sig;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0