Tankar kring flytten

På torsdagar går Rasmus i skolan från nio till tolv och kommer därför vanligtvis hem till lunch. Men både idag och förra torsdagen har han stannat i skolan över lunch för att ta den tillsammans med en japansk grabb som går på någon (eller några?) av hans lektioner. Båda gångerna är det japanen som föreslagit gemensam lunch. Jag tycker verkligen att det är jättekul att Rasmus också skaffar sig japanska vänner. Lite synd bara att allt kommer såhär i slutet.
    För någon dag sedan började vi faktiskt med att flyttstäda lite. Framförallt slängde vi massa saker vi ansåg vara skräp och som fanns innuti vårat balkongförråd redan när vi kom hit. På så sätt kan vi ju fylla det med våra egna grejer som vi inte vill, eller som är för jobbiga eller dyra att slänga. Vi lyckades också fylla upp ett par säckar med kartongrester efter alla kartonger som vi (eller kanske jag) sparat på sedan vi kom hit.  
     För övrigt försöker jag ägna mig åt lite detektivarbete, i vilket jag forskar i möjligheten att göra sig av med t.ex. tvättmaskin och kyl/frys, eftersom de troligen kommer vara riktigt dyra att göra sig av med och dessutom helt onödiga att slänga eftersom de ju faktiskt fungerar. Borde det inte finnas någon som vill ha dem gratis mot upphämtning? 
    Mindre men praktiska saker att ha, så som bestick, riskokare täcken och kuddar, extrasängen från IKEA och dyl. kan vi ställa i ett förråd på port island (där vi som utbytesstudenter egentligen ska bo) så att nästa generation linköpingsstudenter kan få dem. Men hur mycket vi ska ta dit och hur mycket vi ska slänga istället är ju också en avvägning, då det ju faktiskt är ganska drygt att åka dit redan som det är och då utan en massa stora tunga kassar att bära på.
     Rasmus har också köpt en kofot för motsvarande ca 10 SEK som han planerar att slå sönder det mesta vi har med. Jag känner mig ju mera tveksam till att slå söner massa saker än han gör. Han struntar fullständigt i hur mycket jobb det blir eller hur obekvämt leverne vi kommer att få (som att sova utan säng ett par nätter t.ex.) eller vad det är för prylar vi faktiskt slänger i soporna, som faktiskt kanske inte riktigt hör hemma i hushållsavfall. Han bryr sig nog inte heller märkvärdigt om grejerna vi slänger egentligen kan hamna i bättre händer om man gör lite sådant jobb istället. Men planen blir helt enkelt att jag får jobba hur mycket jag vill på att fixa iväg grejorna till ett speciellt datum och efter det får han ha söner allt jag inte hittat en lösning till.
    Haha, ja, det blir iallfall närmare och närmare hemfärd.

Kommentarer
Postat av: Mormor Annica

Det låter lite underligt att slå sönder saker..Verkar inte fungera somi Sverige att man kan lämna över till nästa boende. Men det blir skönt att få hem er. Jag har inte fått något sms än ang. cd-skivor. Kanske du bör kolla upp det? Kram!

2009-07-09 @ 08:09:24
Postat av: Elin

Hör med Pernilla och Lam om de är intresserade, det tror jag säkert att de är :)

2009-07-09 @ 13:40:17
URL: http://elinessner.blogspot.com/
Postat av: Moster Mi

Jag tycker du ska ta och filma när han går loss på kvarlevorna! Om det nu blir några förstås.. Låter spännande. Hoppas dock du hittar nya hem åt dom flesta eftersom jag håller med dig om att det vore lite förargligt att kasta dom. Vi ses snart alltså! :) Kram

2009-07-09 @ 21:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0