Midsommar och dagen efter det

Nu har det varit midsommar och till och med hunnit bli en dag efter det som tagit slut och just nu är det morgon igen dagen efter denna. Hursomhelst hade vi en ganska trevlig midsommar här med, även om den på långa vägar inte går att jämnföra med de midsommrar man brukar ha i Sverige, även om det bara är 10 grader och regning. Rasmus gick ju i skolan också, först den "tidiga" morgonlektionen vid nio och sedan den efter lunch vid ett. Därför gjorde vi inget direkt midsommaraktigt innan dess att han slutade för dagen. För att spara lite på tiden vi hade kvar av midsommaren åkte jag och Tuviluven ner och storhandlade så vi var klara med allt lagom tills Rasmus kom ner och mötte oss efter att skolan var slut och kunde hjälpa till att bära kassarna. Det gick jättebra. Jag och Ängstuva åkte till och med ner utan vagn, så skönt att slippa krångla med det skrället på bussen och så skönt att kunna ta en kundvagn med barnstol istället för att både dra vagn och bära en tung korg på vardera arm.
   Det som vi gjorde som egentligen var midsommaraktigt var dels att jag var ute och försökte plocka ihop blommor till en krans åt Ängstuva och en bukett till middagsbordet (det blev nästan bara blad för det finns väldigt lite blommor i detta betongområde, i skogen som ligger intill ser man däremot massor av fina blommor, men ska man dit måste man över ett staket och ett enormt dike och det... är inte min grej helt enkelt) och sedan gjorde vi en typisk svensk midsommar mat med grillad fläskfile, klyftpotatis, grönsallad och tsatsiki och med kladdkaka och grädde och dessutom lite melon till efterrätt (inte vattenmelon dock, en hel vattenmelon kostar motsvarande ca 200 SEK här och det känns lite mycket).
Vårat midsommarmatbord, kanske inte så vacker dukning, men gott var det.
    Dessutom skypade vi med både Tuvens farmor och farfar, morfar och nästan-mormor, moster Dann, Moster Mi och Farbror Nico. Så lite fick vi vara med på ett sverigehörn.
    Dagen efter det bestämde vi att det skulle vara trevligt med en utflykt, så medan jag diskade upp ifrån dagen innan letade Rasmus fram vad det fanns för allternativ. Vi beslutade oss att besöka ett vattenfall som skulle ligga uppe bland bergen, inte så många tågstationer ifrån oss. Det blev en trevlig utflykt med både lunch och fika i matsäcken och vattenfallet var faktiskt väldigt fint och vattnet var enormt klart. Ganska sugen att bada blev man ju, särskillt eftersom termometern nog var närmare de 30, men man kan väl säga att det inte riktigt var läge för det.
Den lägsta instansen av vattenfallet som man kunde skåda längst med våran promenadstig.
Sedan tog vi lunch.
Ännu lite längre upp.
Så högt upp man kunde komma, eller iallafall så högt upp som vi kom. 
    Sedan var Tuven mycket trött och gnällig, så efter en liten fikapaus gick vi ner igen till ett ställe där vi lämnat vagnen och selen och satte henne i selen så hon fick amma och somna. Väl hemma sov hon fortfarande och fick läggas ner i våran säng.
Utslagen Fialott.
   Ängstuva har lärt sig tre saker (minst) på de senaste två dagarna som jag också tänkte visa. Dels har hon lärt sig att klättra upp på sin gåstol (bl.a, även den vanliga stolen har fallit offer för hennes kvicka små ben och armar, lite läskigt), eller egentligen kanske hon lärde sig just detta ännu lite tidigare än för två dagar sedan, men bilden är iallafall från då.
Se så stor hon blivit och vad fin hon är.
     Hon har också lärt sig att bygga med de där klossarna hon fick i julklapp av oss (som var rekomenderade från två år, HA!). Förut har hon bara varit med och vält våra torn och bankat två klossar mot varandra. Nu lyckades hon lägga iallafall tre på varandra och det dessutom på en madrass, så underlaget var ju inte direkt stabilt.
Duktig.
    Sedan lärde hon sig hitta in i näsan vid matbordet på midsommardagen. Det såg så roligt ut när hon upptäckte det där hålet med sina små fingrar. Hon såg riktigt förvånad ut och vi kunde inte riktigt sluta skratta. Naturligtvis planerar vi inte att fortsätta skratta och uppmana henne till detta i fortsättningen också. Men första gången kan man faktiskt få skratta tycker jag, det är ju en ny upptäckt som alla andra.
Den perfekta bordsdamen.
    Slutligen vill Ängstuva bara hälsa till er som läser och hoppas att ni hade en fin midsommar.
Man måste ju lukta på blomman.
Finis.
Trevlig midsommar.
     


Kommentarer
Postat av: Elin

Du kan inte ana vad avundsjuk jag är på er midsommarafton! Jag fick nöja mig med en middag på Saizerya, vilket inte är fyskam men inte midsommar.



Som Johan sa: Det känns inte som midsommar, för lite fulla vuxna och för lite sång! ;)



Bra jobbat med kransen för övrigt! Jag har aldrig lärt mig binda kransar...alltid mamma som får fixa till mig...fortfarande.

2009-06-21 @ 04:53:34
URL: http://elinessner.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Vi hade midsommar här oxå - med dans och alla matgrejer som hör till - mätt och glad, en del sång, musike och boule - ja ni vet.. sju grader varmt på senkvällen men ute satt vi! Hur många gånger pratade vi om er? kan inte räkna dem alla men en sak är säker - finaste midsommartjejen var inte i sverige i år - och inte hennes underbara föräldrar heller.. Fast ni verkar ha överlevt riktigt bra.. Kram från alla!

2009-06-21 @ 17:03:45
Postat av: Moster Mi

Måste vara världens gulligaste barn det där. Och så mycket hon kan! Och duktiga var ni som fixade det så midsommaraktigt trots allt :) Ha det bra! Kram på er

2009-06-22 @ 15:57:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0